Over Natuurlijk Tammy

Voor wie

Over mij

Als natuurgeneeskundig therapeut, met de focus op (natuurlijke) voeding, in combinatie met mijn achtergrond als psycholoog, ga ik graag met jou aan de slag om vanuit een complementaire aanpak ervoor te zorgen dat je gezondheid verbetert en je weer lekker in je vel zit. Waarom uitgerekend ík jou daarbij kan helpen? Nou, omdat ik als geen ander weet wat hoe moeilijk het kan zijn om door de bomen het bos te zien als je gezonder wilt gaan leven! Als je met allerlei adviezen op pad wordt gestuurd maar geen idee hebt waar je moet beginnen en welk deel van welk advies op jou van toepassing is. Als je gewoon vanuit oprecht contact op weg geholpen wilt worden…Vanaf dat ik geboren ben, is mijn leven een grote zoektocht geweest naar de juiste investering voor mijn lijf en hetgeen mijn lijf nodig had om gezond te worden. Vlak na mijn geboorte werd ik namelijk ontzettend ziek. Ik kreeg 2,5 jaar de stempel ‘’huilbaby’’, kon nauwelijks voeding binnenhouden, zat onder het eczeem, had last van luchtwegproblemen en was vatbaar voor ieder virus dat voorbijkwam. Mijn eerste levensjaren leefde ik op deptropine, penicilline en antibiotica. Ik was zo ziek dat ik meer thuis in bed of in het ziekenhuis lag dan dat ik naar school ging. Tijdens de basisschool ging ik zelfs zo ver achteruit dat ik uiteindelijk in een rolstoel belandde en er thuis een traplift en aangepaste badkamer moest komen.

Problemen op het gebied van allergieën, pijn, eczeem, astma, darmen, hormonen, motoriek, depressie… Mijn lijf leek door de jaren heen steeds meer klachten te ontwikkelen waarbij vooral chronische pijnen en daarmee gepaard gaande motorische problemen een groot deel van mijn jonge leven hebben beheerst. Dit leidde ertoe dat ik tal van ziekenhuizen heb bezocht, onderzoeken heb ondergaan, diëten heb geprobeerd en alternatieve wegen heb bewandeld. Ik lag aan sondevoeding, deed longfunctietesten, kreeg medicatie als morfine, risperdal en valium en slikte dagelijks laxantia. Dan weer at ik glutenvrij, dan weer volgens een candida dieet en dan weer lactose- en suikervrij, ondersteund met diverse supplementen… Paranormale genezers legden hun hand op mij, een ayurvedische arts draaide zijn pendel rond en de natuurdiëtist voerde testen uit door kinesiologie en bioresonantie in te zetten. En last but not least kwamen ook de psychiaters, psychologen en psychomotorisch therapeuten eraan te pas om te beoordelen of het niet allemaal ‘’tussen mijn oren’’ zat.

En weet je? Elk van die artsen, onderzoeken, diëten, therapeuten en adviezen deden wel íets. Ze leken steeds een stukje aan te raken waarop ze effect hadden, maar echt significant beter in het totaal werd ik niet. En niemand dacht eraan eens gezamenlijk die stukjes bij elkaar te leggen en de handen ineen te slaan en naar mij als geheel te kijken… Om over de protocollen en visies heen te stappen en met elkaar te komen tot een aanpak met elementen die bij mij pasten en die voor mij werkten.

Voor mij bleek, na die hele lange zoektocht, dat osteopathie heel goed voor mij werkt in combinatie met een voedingsadvies op maat voor míjn lijf, míjn leefwijze en míjn klachten. Stukje bij beetje ging het steeds beter. De pijn nam af, mijn darmklachten verminderden en mijn motoriek ging vooruit. Ook mentaal gezien voelde ik me een stuk lichter… Die rolstoel kon eindelijk, na bijna 12 jaar (!), de deur uit en de traplift verdween. Ik kreeg zelfs lol in koken, lekker eten en nieuwe recepten bedenken! Ik ging reizen, rondde mijn studie psychologie af, wandelde kilometerslang met mijn teckels, danste klassiek ballet, ontdekte de kracht van yoga, legde een moestuintje aan, ging voor reiswebsites schrijven en volgde een studie natuurgeneeskunde. Alhoewel het een zware reis is geweest, heeft het me wel gebracht waar ik nu ben en zit ik vol kennis, ervaring en een positieve kijk op het leven waarmee ik nu anderen op weg kan helpen.

Je lijf is volgens mij je belangrijkste bezit en is het daarom waard om er goed voor te zorgen en om er in te investeren. Als ervaringsdeskundige, natuurgeneeskundige en psycholoog wil ik jou graag hierbij helpen. Hoe ik dat doe?
Dat lees je HIER of neem meteen een kijkje bij mijn AANBOD .


Terug naar het overzicht  

Consulten

Neem een kijkje welke mogelijkheden ik aanbied om je te helpen.

lees verder

Retreats

Regelmatig organiseer ik een retreat. Ontdek wat er op deze dagen wordt aangeboden en wanneer de volgende retreat is.

lees verder

Recepten

Door middel van recepten met natuurlijke ingrediënten wil ik je graag inspireren in de keuken.

lees verder

Volg Natuurlijk Tammy ook op social media